bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Nákupní průvodce

Elektronické zátěže jsou přístroje, které slouží jako zátěžové rezistory pro testování kapacity napájecích zdrojů. Speciální vlastností těchto přístrojů je to, že je na nich možné elektronicky regulovat zátěžový proud a nastavit tak hodnotu odporu v požadovaném výstupním rozsahu.

Většinu elektronických zátěží je možné programovat a tím zautomatizovat zkušební procesy s použitím různých podmínek. Tyto elektronické zátěže mají zpravidla větší rozměry (zejména na šířku), větší hmotnost a jsou velmi robustní. Vyžadují tak pro jejich instalaci v laboratoři vymezení určitého prostoru. K dispozici jsou však i rozměrově úspornější přístroje, jejichž konstrukce je proto uzpůsobena spíše do výšky. Elektronické zátěže jsou obvykle vybaveny displejem pro zobrazení příslušných parametrů, jako jsou režim ovládání a aktuální provozní režim. Většina z nich pak disponuje celou řadou komunikačních rozhraní jako je například USB port, CAN nebo RS232.