Počítače, mobilní telefony i zdravotnictví. Všude tam najdete konektory Molex

Autor: Jan Němec, 16. září 2022

Na světě není mnoho firem, jejichž jméno se stalo synonymem pro konkrétní produkt. Společnost Molex mezi ně patří. Dala totiž název napájecímu konektoru pro pevné disky a optické mechaniky v počítači. A právě její konektory a propojovací komponenty nově najdete i v nabídce Conrad Electronic.

Aktuálně společnost Molex vyrábí přes 100 000 produktů – zejména konektorůkabelů či zásuvkových lišt. Najdete je v zařízeních pro nejrůznější oblasti – od automotive přes komunikační technologie až po zdravotnictví.

Vždy v čele inovací

Společnost Molex vznikla koncem 30. let 20. století v USA jako firma zaměřená na výrobu tvarovatelného termoplastu. Postupně však rozšiřovala svou výrobu o komponenty potřebné v oblasti elektroniky a výpočetních technologií.

Na těchto trzích se také brzy zařadila mezi přední inovátory a její komponenty byly od počátku například v:

  • autorádiích,

  • skříňových počítačích pro administrativu,

  • televizorech i videorekordérech,

  • mobilních telefonech

  • a běžných domácích počítačích a tiskárnách.

Firma Molex tak stála například i u rozvoje dotykových displejů nebo u vzniku elektromobilů Tesla.

A díky neustálým inovacím i akvizicím menších společností se její působnost rozšířila do řady různých oblastí využívajících elektroniku a výpočetní technologie.

Pro drobné opravy i těžký průmysl

I nadále se firma Molex soustředí zejména na inovace a na výrobu kvalitních komponent pro elektroniku. V této oblasti patří ke světovým lídrům, když nabízí více než 100 000 produktů, zaměstnává přes 45 000 lidí a její pobočky jsou ve více než 40 zemích světa.

U nás v Conrad Electronic najdete její výrobky ve 26 kategoriích. Vyberete si přitom z více než 5 000 produktů – od řady konektorů přes kabely vhodné i pro strojírenství až po krimpovací kleště.

Na komponenty Molex se tak můžete spolehnout při opravách výpočetní techniky i při konstrukci těch nejpokročilejších přístrojů.

AUTOR

Jan Němec    

Další články