Conrad se stává autorizovaným distributorem značky Molex

Autor: Conrad tým, 10. prosinec 2021

Společnost Conrad Electronic pokračuje v budování přední evropské nákupní platformy, zaměřené na technické provozní prostředky, a od nynějška nabízí také konektorová řešení Molex. Tato americká firma je jedním z největších výrobců konektorů na světě a jakožto globální poskytovatel sází na kvalitu a inovace v řešeních konektivity a v oblasti elektroniky.

„Už nyní umožňuje platforma Conrad Sourcing Platform se svými více než 850 000 produkty jednoduchý, rychlý a komplexní nákup od jednoho dodavatele. Nabídka produktů Molex optimálně doplní široký a současně i úzce specializovaný sortiment pro profesionály v oblasti elektroniky, průmyslu, automatizace a IT,“ říká o této spolupráci Michael Schlagenhaufer, Senior Director Product & Supplier Strategy ve společnosti Conrad Electronic.

Také Paul Keenan, Director Distribution Europe ve firmě Molex, je potěšen spoluprací se společností Conrad Electronic jako novým distributorem pro Evropu: „Díky společnosti Conrad, která je spolehlivým partnerem při nakupování speciálně pro zákazníky B2B, dokážeme s našimi řešeními oslovit celou řadu profesionálních uživatelů v sektoru průmyslu a elektroniky. Můžeme si tím zajistit ještě větší zastoupení na zdejším trhu.“

 

Aktuálně je na platformě Conrad Sourcing Platform k dispozici více než 4 000 produktů Molex, mimo jiné konektory USB-C a Molex Easy-On FFC/FPC. Konektory a zásuvky typu USB-C jsou dimenzované na proud 5 A a hodí se pro rychlosti přenosu dat až 40 Gbit/s. Svislé, povrchové a zapuštěné zásuvky či zdířky nabízejí celou řadu možností pro pájení a montáž. K dispozici jsou také svařované tvary. Díky pouzdru z nylonového vstřikovaného odlitku, které odolává vysokým teplotám, se vyznačují také potřebnou mechanickou pevností. Také konektory Super-Fine-Pitch a Mini FFC/FPC jsou se svými variantami ZIF, Non-ZIF, se sliderem, Front-and-Back-Flip a také FPC-to-Board extrémně všestranné a jsou synonymem vysoké spolehlivosti a rychlého přenosu dat.

Další články