bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Nákupní průvodce

Co to je světelná hadice?

Světelná hadice je dekorativní osvětlení, které se hodí zejména pro párty a speciální efekty. Světelné hadice jsou průhledné trubice, ve kterých jsou malá světelná tělesa. Hladká vnější stěna obzvláště usnadňuje ovinutí světelných trubic kolem předmětů nebo jejich tažení podél předmětů, aniž by se trubice zamotala nebo se zasekla v rozích a hranách. Další výhodou světelné hadice je, že plášť trubice láme světlo ze světelných těles a tím do značné míry brání oslnění. Kromě dočasného párty osvětlení nebo sezónního osvětlení (například vánoční ozdoby) jsou světelné trubice vhodné také pro trvalé osvětlení schodů, cest nebo zábradlí balkonů.

Jaké světelné hadice jsou k dispozici?

Na co je třeba dbát při nákupu světelných hadic?

  • Požadovaná délka

  • Jas

  • LED, halogeny nebo EL

  • Upevnění

Náš tip z praxe

Abyste si mohli novou světelnou hadici užít co nejdéle, je bezpodmínečně nutné dodržovat poloměry ohybu doporučené výrobcem a neklesat pod ně. Světelné trubice by se nikdy neměly ohýbat pod 20 C, protože plast se za studena snáze láme. Zapnete-li světelnou hadici před ohýbáním a pokládáním přibližně na 10 až 15 minut, ohřeje se a ohýbání a pokládání se usnadní. Ale buďte opatrní: před instalací by měla být světelná hadice odpojena od elektrické sítě!

Správné zaměření: Možné příslušenství

Prodlužovací kabel:

Kromě skutečné délky hadice má většina zářivek napájecí kabel dlouhý přibližně 1,5 m. Právě ve venkovním prostředí je zásuvek nedostatek a požadované umístění instalace může být dále od nejbližšího zdroje energie. Pokud je vyžadován odpovídající prodlužovací kabel, je třeba jej objednat současně, aby bylo možné zahájit montáž okamžitě.

Časovač:

Zejména v případě, že má být světelná hadice použita jako trvalé osvětlení, lze použít časovač k určení, kdy se světlo rozsvítí. Tímto způsobem lze ušetřit elektřinu, aniž by byly schody a cesty trvale neosvětlené.

Upevňovací materiál:

Pro instalaci jsou k dispozici speciální okapové háky, U-lišty a upevňovací spony, pomocí kterých lze snadno a rychle pokládat lehké trubky bez rizika poškození.

FAQS: Nejčastější otázky týkající se světelných hadic

Lze použít světelné hadice k nepřímému osvětlení?

Světelné hadice jsou ideální pro použití jako nepřímé osvětlení, protože je lze jednoduše položit. Aby se zabránilo hromadění tepla, upřednostňují se pro tento účel světelné trubice LED.

Jsou světelné trubice stmívatelné?

Halogenové světelné hadice lze stmívat, LED hadice pouze tehdy, pokud je v popisu výrobku výslovně uveden.

Lze zkrátit nebo prodloužit světelnou hadici?Není zde jasná odpověď. Některé světelné trubice lze zkrátit a prodloužit, jiné nikoli. Vzhledem k tomu, že se jedná o dekorativní objekty pod napětím, měl by být návod k použití vytažen dříve, než by se mohlo stát.

Závěr: Naleznete tak vhodnou světelnou hadici

Nalezení správné světelné hadice je především otázkou osobních chuti. Světelné trubice jsou k dispozici v široké škále barev, délek, jasů a tlouštěk a jejich možné využití je ještě početnější. Zejména u sezónní dekorace je flexibilita světelných hadic a možnost jejich používání každý rok velmi přínosná. Pokud již existuje požadované použití, měla by se určit nejen délka požadované světelné trubice, ale také by se mělo prověřit napájení a možnosti montáže, aby během montáže nedošlo k nepříjemným překvapením. Jakmile jsou otázky jasné, jsou zaručeny hezké dekorativní efekty.