bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Nákupní průvodce

Název „kulaté články“ je souhrnným označením pro tužkové a podobné baterie různých velikostí (např. tužkové, mikrotužkové apod.), které najdeme třeba v hodinách, dálkových ovladačích či kapesních svítilnách.

Vedle jednorázových baterií, které po vybití zpravidla končí v kontejnerech na zvláštní odpad, se stále větší oblibě těší dobíjecí akumulátory, s nimiž v dlouhodobém horizontu ušetříte a navíc přispějete k ochraně životního prostředí. Pokud se pro tuto variantu rozhodnete, budete potřebovat nabíječku.

Nabíječky kulatých článků se prodávají v různých provedeních a cenových třídách a s rozmanitým příslušenstvím. Na první pohled se od sebe liší především počtem nabíjecích slotů. Přesto se najdou i další detaily, které byste měli při výběru nabíječky brát v potaz – kromě velikosti článků, které lze nabíjet, nabízejí některé modely například funkci „oživení“, která slouží k obnovení kapacity starších akumulátorů a prodloužení jejich životnosti.