bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Nákupní průvodce

Stává se vám, že marně hledáte konkrétní nářadí, které právě nutně potřebujete? Tak to nejspíš nemáte nářadí hezky v kufru. Kufry na nářadí neslouží jen k jeho přenášení, ale hlavně se postarají o to, abyste měli v ručních nástrojích pořádek a zároveň vždy našli přesně to, co hledáte.

Tip: Dali jste si za úkol nářadí přehledně roztřídit? Vezměte si na pomoc organizéry na nářadí.

Kufr s nářadím: vybavené a nevybavené varianty

Téměř každá domácnost má malý výběr nástrojů. Počet praktických pomůcek - od kladiv přes vrtačky až po šroubováky - se zvyšuje s motivací stát se kutilem. Aby se nářadí neválelo všude, stojí za to používat kufr na nářadí. Kdo provádí nejen drobné opravy, ale také chce provádět vlastní práce, se vybaví kvalitním nářadím, např. kvalitními šroubováky. K tomu je obzvláště vhodná stabilní skříňka na nářadí.

Pro profesionály a domácí kutily je k dispozici mnoho druhů mobilního kufříku na nářadí, které mají různé vlastnosti. Které to jsou a na co je třeba při práci s kufříkem ještě dávat pozor, zjistíte zde.

Co je kufřík na nářadí?

Jednoduchá bedna s nářadím, která je trvale umístěna v dílně nebo ve skladovacím prostoru, není vhodná k přepravě. Zde má kufřík s nářadím do domácnosti jasnou přednost

Kufr na nářadí má alespoň jednu rukojeť a má praktické rozměry, které usnadňují přepravu. Proto se vyrábí v relativně malých velikostech.

Abychom co nejlépe využili malý prostor ve srovnání s velkými skříněmi na nářadí a stále si udrželi strukturu, jsou kufry rozděleny do různých oblastí a používají prvky, jako jsou přepážky, pěnové vložky nebo malé kapsy a poutka na šroubováky nebo sada nástrčných klíčů, díky nimž můžete nástroje přidělit v kufru pevné místo.

Jaké druhy kufříků rozlišujeme?

Nalezení správného kufru na nářadí nemusí souviset pouze s otázkou, zda by to měl být vybavený kufřík na nářadí, či nikoli. Je také důležité, jaký tvar kufru si uživatel zvolí.

Jednoduchý univerzální kufřík

Existují v mnoha různých velikostech. Díky přepážkám lze nástroje třídit ve spodní části. Ploché nástroje je často na horní straně možné upevnit.

Praktický tip: Pokud je pro vás skříňka na nářadí příliš nepřehledná, nemusíte hned kupovat novou skříňku na nářadí. Mnoho výrobců nabízí možnost nakupovat další vložky. Například společnost Bosch nabízí různé dovybavení pro systém kufrů L-Boxx.

Kufr na nářadí s panely na nářadí

Tyto modely mají uvnitř alespoň jednu, ale často i několik panelů nástrojů.
Díky tomu lze nástroje umístit vedle sebe i nad sebou, aniž by se vše během přepravy zamíchalo. Často jsou panely na obou stranách vybaveny držáky.

Outdoorový kufr

Outdoorové modely jsou dílčí formou kufru na nářadí. Jsou navrženy pro použití venku a tudíž jsou odolné. To znamená, že jsou navrženy tak, aby byly relativně nárazuvzdorné a odolné proti stříkající vodě.

Pilotní kufry

Kufry na nářadí, které lze otevřít shora, a proto spadají do kategorie pilotních kufříků, jsou velmi oblíbené. Protože je obsah okamžitě viditelný a snadno přístupný, lze k nástroji snadno dosáhnout. V interiéru je obvykle hlavní prostor pro velké vybavení. Po stranách a případně ve víku je prostor pro dokumenty, propisky a drobné nářadí.

Co je součástí základního vybavení kufříku na nářadí?

Sada nářadí pro občasné použití v domácnosti nemusí být velká. Hlavními prvky jsou:

 

  1. Skládací metr a/nebo svinovací metr nejen pro odhad délky

  2. Vodováha např. pro vyrovnání malých regálů

  3. Kladivo, například k zavěšení rámečku obrázku

  4. Kleště a ploché kleště pro drobné opravy

  5. Šroubováky (křížové a ploché) v různých velikostech (často je možné je zakoupit jako sadu)

  6. Otevřený klíč v několika velikostech (užitečné také jako sada)

  7. Imbusový klíč k utažení šroubů

  8. Momentový klíč k uvolnění matic

Není nezbytný v malé sadě, ale často se nachází v sadách pro profesionály: