bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Nákupní průvodce

Hodinářské nástroje pro profesionální jemné mechaniky

Pokud jde o hodiny, vše se točí kolem toho, aby bylo zajištěno, že budou správně tikat - v pravém slova smyslu. Mechanické hodinky jsou mistrovským dílem přesného strojírenství a vyžadují testování, údržbu a někdy i opravu. Kromě nezbytného instinktu jsou zapotřebí kvalitní, přesné a odolné jemné mechanické nástroje. Jedině tak lze rychle a efektivně dokončit veškerou práci, například výměnu baterií, připevnění náramků a vyčištění krytu.

Přitom by se měl vždy klást důraz na kvalitu přístrojů. Jak snadno jsou cenné hodinky zničeny manipulací s nevhodnými nástroji? Profesionální kvalita má svou cenu. Chcete-li jen občas vyměnit pásek, vystačíte si se solidní pružinovou lištou. Pokud však chcete vyměnit baterie nebo vyčistit hodinky, jsou lepší volbou sady vícedílných hodinkových nástrojů v různých provedeních a velikostech.

Dobré nástroje také přispívají k bezpečnosti práce. Vysoká kvalita materiálu a trvanlivost zajišťují, že náklady na pořízení nástrojů se rychle vrátí

Výběr v oblasti hodinářských nástrojů je velmi různorodý. Některé nástroje jsou univerzálně použitelné. Jejich konstrukce umožňuje přizpůsobení různým velikostem modelů hodinek. Jiné jsou zase přizpůsobeny konkrétním komponentům hodinek.

Při práci na hodinkách jsou potřeba vhodné lupy, pinzety, štětce, rukavice a speciální oleje a tuky. Tyto výrobky jsou k dispozici v sadách uvedených zde a v dalších kategoriích produktů v obchodě Conrad.

Které hodinářské nástroje nabízí Conrad?

V menu Profi-Shops společnosti Conrad můžete zvolit hodinářské nástroje podle kritérií cena, novinky a nabídky, dostupnost v pobočkách Conrad a značka. Šroubováky lze také vybrat z dostupné šířky čepele 0,8 až 3,5 milimetru a ze čtyř standardních velikostí běžně používaných v hodinářském průmyslu.

Sortiment těsnění

Je pravidlem, že po otevření krytu hodinek je nutné vložit nové těsnění pro těsné uzavření. Sada s tloušťkou těsnicího kroužku 0,7 milimetru obsahuje 7 až 8 těsnicích kroužků o průměru 18 až 30 milimetrů.

Nástroj na vytlačování čepů

Praktické nářadí pro rychlou výměnu součástí u náramků do šířky až 20 mm. S vyraženými čepy o průměru 1,0 a 0,8 milimetru. S přídavnou špičkou mohou být čepy opět zatlačeny.

Ochrana hodinového skla a podkladu

Univerzální svorka s pákou pro přenos síly. Lze použít hřbet hodinek o průměru 20 až 40 milimetrů na širokou škálu tvarů hodinek. K tomu je k dispozici 12 plastových desek jako tvarový adaptér.

Hodinářské kladívko

Speciální kladívko pro hodináře vybavené umělohmotnou a kovovou nárazovou plochou.

Výběr pružinových můstků

Díky tomu máte k dispozici 900 můstků pro připevnění hodinkových řemínků o délce 7 až 24 mm a čepy o průměru 1,5 mm.

Hodinářský nástroj s pružnou lamelou

Slouží k odstranění a opětovnému nasazení stěžejky při výměně řemínků hodinek.

Otvírák na hodinky

Na jedné straně přesný nástroj, který lze nastavit v několika rozměrech, a je proto vhodný pro šroubované a proto vodotěsné kryty pouzder různých velikostí. To zahrnuje běžné bity v sadě.
Druhé provedení je opatřeno speciální čepelí pro otevírání dna pouzdra.

Hodinářské děrovací kleště

K děrování řemínků hodinek. Kleště se skládají z tlakově litého hliníku a jsou samootevírací. Součástí příslušenství jsou tři punce o velikosti 1 / 1,5 / 2 milimetrů.

Sada pro zkracování článkových pásků

To vám umožní spolehlivě zkrátit kovové náramky. Sada se skládá z plastové pásky různé tloušťky se sběrnými mezerami pro čepy a nástroje k vytlačení čepu se značkami od 0,6 do 0,8 a 1,0 milimetru pro zasunutí a vytažení kovových kolíků náramku. Pojem punc zde označuje nástroj na zpracování kovu a kůže s definovanými průměry.

Sada hodinářských šroubů

Sada šroubů se 240 šrouby pro hodinky v běžných velikostech, částečně s vhodnými maticemi v plastové krabičce s přihrádkami a otočným krytem s otvorem pro vyjmutí.

Hodinářská kovadlinka

Malá kovadlinka pro hodináře (a klenotníky) s tvrzeným a leštěným povrchem.

Hodinářské šroubováky a sady

Tyto speciální šroubováky mají tvrzené čepele pro přesné, nedestruktivní zasunutí do drážky pro šroub. Vybaveno otočným krytem prstu a částečně barevným kódováním šířky čepele.

Silikonová podložka

Nezbytná ochrana při opravě a údržbě hodinek. Flexibilní, neklouzavá a měkká silikonová podložka poskytuje ochranu proti poškrábání povrchu.

Držák jednotlivých dílů

Slouží jako „rozhraní“ mezi klasickým svěrákem a hodinkami. Hliníkový držák je vhodný pro kryt hodinek o průměru 10 až 42 mm.

Sada hodinkových skel

Kolekce hodinek vyrobených z křišťálově čistého polykarbonátu odolného proti poškrábání. Klenutá sklíčka v šesti průměrech od 20,0 do 32,4 milimetrů.

Sada hodinářského nářadí

Kompletní řada všech potřebných hodinářských nástrojů jednotlivě nebo v sadě různých velikostí.

FAQ – často kladené otázky týkající se hodinářských nástrojů.

Na co byste si měli dávat pozor při údržbě / opravách hodinek?

  • Hodinky jsou přesné výrobky s vysokým podílem jemných mechanických součástí. Práce na hodinkách vyžaduje dobré znalosti, velkou péči a systematický přístup. Povolání hodináře je náročné především v oblasti vzdělávání.
  • Vezměte prosím na vědomí záruční podmínky a doby výrobce hodinek. Nároky na záruky může být narušen neoprávněným zásahem do hodinek.
  • Při práci na hodinkách vždy pracujte na měkkém, nepoškrábaném povrchu. Používejte pouze bezchybné nepoškozené nástroje.
  • Dbejte na to, aby při nasazení a zatlačení dna hodinek a sklíček nedošlo ke zpříčení nástroje, nebo materiálu.
  • Pamatujte, že otevřené vodotěsné hodinky po sešroubování potřebují nový těsnicí kroužek, aby byly opět těsné.
  • Vybité baterie hodinek nepatří do domácího odpadu, ale do kontejnerů pro tříděný sběr (v supermarketech nebo železářství) nebo do společnosti na likvidaci komunálního odpadu.