bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Nákupní průvodce

Dvoupólové zkoušečky napětí – co jste možná nevěděli!

Autor: Conrad.cz, 24. 2 2020

Zkoušečka napětí je elektrický testovací přístroj, který slouží pro ověření beznapěťového stavu v elektrickém obvodu. V souladu s normou VDE 0682, část 401 je dvoupólová zkoušečka napětí jediným vhodným přístrojem, který splňuje požadavky zákona o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci. 


Zkoušečka testo 755-1: standardní funkce nestandardní cestou

Autor: Jan Robenek, 9. listopad 2020

Testo u své zkoušečky ve verzi 755-1 předpokládá každodenní nasazení přímo v provozu. Specifická výstraha před nebezpečným napětím je proto dobře slyšet a kromě varování na displeji ji dále umocňuje i jasná červená kontrolka umístěná vlevo pod LCD. 

Aby byla zajištěna bezpečnost při práci na proudových obvodech, je nutné zkontrolovat nepřítomnost napětí. K tomu slouží například kvalitní zkoušečka VOLTCRAFT VC-65. Tu lze používat v kategorii přepětí CAT IV 600 V. Konkrétně je dimenzovaná pro přechodové napětí až 8 000 Vpeak, takže svému uživateli poskytuje maximální možnou ochranu. Lze s ní měřit nejen napětí, ale také točivé pole, lze s ní provádět testy RCD a průchodu – jedná se tedy o nepostradatelné zařízení, které je samozřejmě k dispozici také ve zkalibrovaném provedení.