Spolehlivé a inovativní elektronické součástky? Přesně to nabízí OMRON

Autor: Jan Němec, 15. listopad 2022

Jeden z prvních rentgenových časovačů, první bezdotykový vypínač na světě nebo například první automat na jízdenky. To jsou jen některé produkty vyvinuté společností OMRON. Firmou, která se specializuje na výrobu elektronických součástek a přístrojů. A právě její produkty najdete i v naší nabídce.

Společnost OMRON patří mezi nejznámější producenty zdravotnických přístrojů, automatizovaných systémů a součástek pro elektroniku. Její výrobky tak najdete po celém světě.

Historie firmy přitom sahá až do roku 1933, kdy Kazuma Tateisi založil podnik Tateisi Electric Manufacturing Co.

Od součástek do rentgenů až po automaty

Společnost původně vyráběla časovače do rentgenů, postupně však rozšiřovala svůj záběr a stále více se věnovala dalším elektronickým součástkám a automatizaci. V roce 1960, už pod názvem OMRON, například představila první bezdotykový vypínač na světě.

Později zautomatizovala i řízení semaforů nebo například vydávání cestovních lístků. A vytvořila první prakticky bezobslužnou vlakovou stanici

Zároveň se výrazněji zaměřila na kybernetiku a zdravotnictví. Například její elektronické tlakoměry používají lidé na celém světě a v letech 1973–2009 jich společnost prodala 100 milionů. V současnosti je tento počet už více než trojnásobný!

Spínače, relé i konektory s dlouhou životností

S produkty firmy OMRON se setkáte v řadě elektrických zařízení – od průmyslu přes zdravotnictví až po robotiku.

Jen v naší nabídce najdete téměř 5 000 výrobků OMRON. Například:

U všech se přitom můžete spolehnout na špičkovou kvalitu a inovativní řešení, která zajišťují dlouholetou životnost.

Vyberte si sami vhodná zařízení pro svůj projekt. A usnadněte si práci s ověřenými produkty OMRON.

AUTOR

Jan Němec