Profesionální kamera FLIR AX8™ pro infračervené a denní světlo

Autor: Conrad.cz, 20. prosinec 2017

Jsou to nepostradatelné nástroje pro automatizované sledování bezpečnosti a stavu zařízení: termokamery, které nonstop sledují procesy a zabraňují nákladným výpadkům výroby. FLIR AX8™ stanovuje měřítka svou kombinací infračervené kamery a zobrazovací funkce v jednom přístroji.

Firma FLIR, globální jednička na trhu s pevně instalovanými infračervenými systémy a temokamerami, přišla s inovací: FLIR AX8™ je profesionální kamera pro infračervené a denní světlo v jednom systému. Kompaktní, robustní a extrémně malý přístroj se stupněm krytí IP67. Instalovat ho proto lze i ve stísněných podmínkách. Jako infračervený senzor poskytuje AX8™ nejlepší služby v oblasti trvalého sledování stavu a bezpečnosti zařízení, resp. v oblasti požární ochrany. 

Cenově výhodný systém představuje ideální řešení kontinuálního, nepřerušovaného sledování teploty elektrických/mechanických zařízení s funkcí alarmu. Je úplně jedno, jaký problém spojený s teplotou se objeví, AX8™ rozezná včas kritické situace a varuje pomocí alarmů. Díky tomu je možné okamžitě podniknout opatření. Neplánované výpadky proudu, provozní poruchy, nákladné závady zařízení nebo výpadky výroby jsou minulostí!

Infračervené záznamy, záznamy při denním osvětlení nebo all in one

Kombinace funkce denního a infračerveného záření jednoznačně umožňuje zlepšené sledování stavu a bezpečnosti zařízení. Záznam při denním světle lze použít jako referenci k termozáznamu. Díky integrované digitální kameře může uživatel jediným stiskem tlačítka přepínat mezi infračervenou funkcí a záznamem za denního světla. Přes Ethernet je možné záznamy termokamery a fotografie současně zobrazovat a ukládat. AX8™ tak nabízí termozáznamy a fotografie nebo dokonce kombinaci obojího s technologií MSX (Multi Spectral Dynamic Imaging), na kterou je podána žádost o patent. MSX spojuje infračervené videozáznamy v reálném čase s obrazovými daty z viditelné části světelného spektra. Výsledkem jsou kontrastní a detailní obrázky. S kombinací reálných a infračervených obrázků zajišťuje tento high tech systém perfektní sledování bezpečnosti.

Pevná instalace: rozličné aplikace

FLIR AX8™ se snadno instaluje. Díky možnosti pevné instalace lze AX8™ doporučit pro různé možnosti aplikace, mj. rozváděče, zpracovatelské a výrobní systémy, výpočetní střediska, prostředky veřejné hromadné dopravy, elektrárny, skladovací haly nebo chladicí prostory. Od automatizovaného sledování procesů, přes sledování stavu, požární prevenci až ke kontrolám kvality ve výrobě: Existují nesčetné příklady úspěšného nasazení přístroje AX8™ – potravinářská výroba, trafostanice nebo sledování kvality v automobilovém průmyslu.

Teplotní analýzy trendů

Díky streamování videa poskytuje FLIR AX8™ také online záznamy, spojené s možností konfigurovatelných automatických alarmů, např. při překročení zadaných teplotních hodnot. Navíc systém poskytuje hodnotné analýzy teplotních trendů. Kompatibilita přístroje AX8™ s Ethernetem, IP a Modbus TCP umožňuje bezproblémové zobrazení výsledků analýz a alarmů na PC. Pro alarmy a řízení externích přístrojů jsou k dispozici vstupy a výstupy. Funkce masky poskytuje možnost vybrat si pro analýzu jen relevantní části obrázků.

Infračervené teplotní senzory umožňují kontinuální sledování stavu a spolehlivou protipožární ochranu rozváděčů.

Nepostradatelné v procesním průmyslu: infračervené kamery sledují např. chemické reakce, časy zasychání v papírnách a v procesech tažení umělých vláken.

U elektrických průmyslových zařízení mají termo/CCD kamery za úkol kontinuální sledování teploty a vyhlášení alarmu při dosažení mezních hodnot.

FLIR AX8™ rozezná i neviditelné horké partie v nejrůznějších typech skladovacích hal. Spolehlivý systém včasného varování před požárem.

Sledování teploty nonstop

Pevná instalace AX8™ se doporučuje pro různé aplikace – od zpracovatelských a výrobních systémů, trafostanic, rozváděčů až po skladovací haly.