Dopřejte si precizně zpracované ruční nářadí od společnosti Wera

Autor: Conrad.cz, 15. květen 2019    

Značka Wera

Wera je německá společnost, která se specializuje na navrhování a výrobu vysoce kvalitního ručního nářadí. Vysokou kvalitu použitých materiálů a jedinečné nápady oceňují odborníci po celém světě. Mnohá populární řešení mezi něž patří například systém imbusových klíčů, jsou patenty společnosti Wera usnadňující práci.

Charakteristika ručního nářadí Wera

Ruční nářadí Wera je zárukou spolehlivosti, inovativnosti a přesnosti. Široká nabídka zahrnuje jak profesionální nářadí, tak i nářadí určené typicky pro dílnu a domácí použití. Inovativní řešení a vysoká kvalita provedení jsou důvodem, proč je nářadí značky Wera používáno v takových odvětvích, jako je například stavebnictví, automobilová elektronika nebo letecký průmysl. Společnost Wera je licencovaným výrobcem nářadí se systémem Torx, tedy klíčů a šroubováků ve tvaru šesticípé hvězdy. Ruční nářadí Wera je vyrobeno z nerezové oceli, což zaručuje dlouhou životnost a odolnost vůči korozi. Vakuové kalení umožňuje dosáhnout dostatečně vysoké tvrdosti. Všechna řešení jsou navržena pro zlepšení výsledků montážních prací.

Nářadí z nerezové oceli

Zabraňuje tvorbě koroze na součástech nářadí vyrobených z nerezové oceli a speciální metoda vakuového kalení dodává nářadí požadovanou tvrdost. Pro zabránění vzniku nevzhledné koroze je nutné při montáži komponentů z nerezové oceli vždy používat nástroje vyrobené z nerezové oceli.

Druhy ručního nářadí Wera

Šroubováky

Vhodné nejen pro různé servisní a montážní práce, ale i pro domácí použití. Šroubováky jsou navrženy pro pohodlnou práci, a to díky dodržení odpovídajících ergonomických zásad.

  • Rychlé a pohodlné otáčení šroubováků v ruce umožňují hladké a tvrdé části rukojeti. Díky použití tvrdého materiálu chrání dlaně před jejich přilepováním k rukojeti.
  • Díky měkkým částem (označeným barevně) je tvar rukojeti vhodně přizpůsoben dlani a poskytuje zvýšené tření, což umožňuje přenos velkého utahovacího momentu.
  • Izolované šroubováky zaručují bezpečnost při práci pod napětím 1000 V.
  • Čitelné označení rukojeti identifikátorem a údajem o rozměru šroubováku usnadňuje jeho vyhledávání v brašně s nářadím.
  • Šroubováky mají speciální šestihranný límec rukojeti, který zabraňuje kutálení po povrchu.

Imbusové klíče

Určené pro šrouby a vruty s vnitřním šestihranem použité v různých zařízeních, strojích, v nábytku a na jízdních kolech.

  • Použití systému Hex-Plus zvyšuje kontaktní plochu nářadí s vnitřním šestihranem a snižuje riziko jeho deformace.
  • Chrání před vznikem koroze.
  • Pružící kulička umístěná na dlouhém rameni klíče umožňuje snadnou práci na těžko přístupných místech.
  • Nápis označující rozměr klíče je vyřezán laserem a je odolný proti otěru.
  • Některé modely mají povlak z barevného plastu umožňující pevné uchopení a rychlou vizuální identifikaci.

Momentové klíče

Momentový klíč značky Wera zaručuje snadné a rychlé nastavení utahovacího momentu. Nastavení odpovídající hodnoty je signalizováno jak zvukově, tak i citelným zpomalením. Momentový klíč 7000 A s rozsahem 1–25 Nm je určen pro montážní a servisní práce, např. opravy strojů a zařízení, domácích spotřebičů či jízdních kol. Kontrola utahovacího momentu zaručuje přesnost dotažení šroubů. Hlavice klíče je vybavena velmi silným obousměrným ráčnovým mechanismem (vpravo/vlevo). Použití nářadí jednou rukou umožňuje rychlá změna směru utahování, a to jednoduchým posunutím nástavce. Momentový klíč Wera 7000 A se vyznačuje přesností ±4 %.

Nástrčné klíče s ráčnou

Ráčnové klíče značky Wera jsou ruční nářadí vyznačující se ergonomií, rychlostí a možností použití na těžko přístupných místech. Ráčny z řady Zyklop díky své důmyslné konstrukci zlepšují práci a mohou nahradit: ráčnu se zuby s malým stoupáním, ráčnu s výkyvnou hlavou, úhlovou ráčnu s blokací nástavce a ráčnu s dlouhou životností. Při nastavení polohy 0° může ráčna sloužit jako šroubovák. Konstrukce ráčen využívá hmotnost samotného nářadí pro urychlení procesu montáže.

 

 Zyklop Metal – vyrobeno výhradně z chrom-molybdenové oceli, k dispozici ve verzi s pohodlnou změnou směru otáčení pomocí přepínače a přenášeným převodem.

⦁ Zyklop Mini – hodí se všude tam, kde vzhledem k omezenému pracovnímu prostoru není možná montáž s použitím tradičního nářadí.

⦁ Koloss – jedná se o dvousměrnou ráčnu s vysokou pevností, která umožňuje přenos utahovacího momentu až do 600 Nm a plní funkci kladívka.

Plochý očkový klíč s ráčnou Joker

Je určen pro práci na těžko přístupných místech. Nová konstrukce klíče umožňuje utahování, kontrování a uvolňování šroubů a matic v situacích, kdy si jiné nářadí neporadí. Charakteristické vlastnosti klíče Joker:

  • možnost přidržení upevňované části
  • díky omezovači klíč zaručuje práci bez sklouznutí na hlavičce šroubu nebo na matici
  • díky čelistem a dodatečnému vroubkování na omezovací destičce má klíč silnější a stabilnější kontakt se šroubem
  • eliminuje nutnost otáčení klíče použitím 30° pracovního úhlu a dvojitého šestiúhelníkového profilu
  • snadná manipulace s nářadím díky rovné hlavici.

Gumové paličky Wera

Pracovní koncovka z plastu zajišťuje bezpečnost a ochranu před poškozením proklepávaného povrchu, a zároveň silný úder. Všestranné použití umožňují výměnné hlavy kladiva, které jsou dostupné v měkké, středně tvrdé a tvrdé verzi. Oboustranný kónický klín zajišťuje bezpečné a spolehlivé spojení mezi násadou a hlavou kladiva.

Systém barevné identifikace umožňuje rychlé přizpůsobení koncovky prováděnému druhu práce a pracovního materiálu.

Žlutá násada – běžné servisní a opravářské práce.

Červená násada – vhodné pro automechaniky, opraváře strojů a pro práce s ostrými hranami.

Bílá násada – klempířské práce, práce spojené se stavbou stánků a výstavních hal.

Sady nářadí Wera

Zboží nabízené na www.conrad.cz umožňuje výběr hotových sad bitů či klíčů, přesně přizpůsobených pro všestranné použití. Nářadí v pohodlném obalu a bity v kompaktním plastovém obalu malých rozměrů usnadňují skladování a přepravu. Nářadí v odolném pouzdře uzavíraném páskem může být vždy po ruce. Zaručuje spolehlivou práci a dlouhou životnost.

Sada bitů Wera

Technologie Impaktor zaručuje nadprůměrnou životnost bitů. Nejlépe se osvědčují při použití standardních příklepových AKU šroubováků. Úchyt s magnetickým kroužkem zaručuje bezpečné uchycení dokonce i dlouhých a těžkých šroubů a použitý diamantový povlak zaručuje zvýšené tření, čímž se snižuje riziko, že se nářadí sesmekne z hlavičky šroubů. Také snižuje riziko poranění díky použití odpovídající geometrie a trvanlivých materiálů. Sady bitů jsou dostupné v textilním pouzdře nebo v malém plastovém obalu s držákem pro uchycení na popruhu.

Sada nářadí Wera Tool-Check

Sada obsahuje: 28 bitů, 7 nástrčných hlavic, 1 adaptér pro nástrčné hlavice, 1 ráčnu, 1 držák bitů Rapidaptor

Sada nářadí Wera je vždy po ruce, a to i na cestách. Všechny součásti jsou v malé krabičce pro snadnou přepravu. Ráčna je kompatibilní s bity a nástrčnými hlavicemi a držákem bitů Rapidaptor, který je rovněž součástí sady, slouží jako prodlužovací nástavec pro krátké hroty C 6,3 a dlouhé koncovky E 6,3.

– Bity s vysokou tvrdostí (ocelově šedé) jsou vhodné zejména při práci s tvrdými materiály, jako jsou plechy či kovy.

– Tvrdé bity (pozlacené) jsou vhodné zejména při práci s měkkými materiály, jako je například dřevo.

– Nástrčné hlavice lze obsluhovat jak ručně, tak i strojově (non-impact). Díky tomu lze používat pouze jeden druh hlavic téměř pro všechny typy práce.

– Držák bitů pro rychlé zašroubování – pro použití jako nástavec, slouží k rychlé výměně bitů (dokonce i těch nejmenších) jednou rukou bez nutnosti používat pomocné nástroje.

– Ráčna umožňuje vykonávat práci v situacích, kdy není možné strojní utahování a uvolňování šroubů nebo jejich utahování a uvolňování klasickým mechanickým nářadím z důvodu nedostatku prostoru. Umožňuje rychlou změnu směru otáčení „vpravo-vlevo“ pomocí přepínacího mechanismu. Vroubkovaná hlava ráčny umožňuje rychlou změnu polohy (palcem ruky). Přenáší utahovací moment až do 65 Nm.

Ostatní sady

Sada šroubováků – je prodávána v různých konfiguracích a pohodlných obalech (rovněž s možností upevnění na stěnu), které usnadňují jejich skladování a přepravu. Nářadí je vždy uspořádané a snadno dostupné.

Sada šroubováků VDE – izolované šroubováky pro práci pod elektrickým napětím jsou k dispozici v sortimentu ručního nářadí Wera. Zaručují pohodlí a bezpečnost při práci s komponenty pod elektrickým napětím.

Sada imbusových klíčů – speciální rukojeť vyrobená z materiálu odolného proti opotřebení zajišťuje bezpečné uchopení klíče. Praktický obal zaručuje snadné otevírání rozkládacího pouzdra a umožňuje rychlé a bezpečné vyjmutí nářadí.

Sada momentových klíčů – v krabičce s úchytem vybavené praktickou profilovanou výplní z odolné pěny pro zajištění pořádku v nářadí. Speciální technologie pomáhá při rychlé výměně bitů.

Sada šroubováků určených pro elektrotechniky a mechaniky – tato generace elektronických šroubováků je díky svému třízónovému konceptu (zóny šroubování, zóny přenosu síly a zóny přesnosti) ideálním nářadím při vykonávaní veškerých prací v rámci přesné mechaniky. Odolnost vůči korozi zaručuje koncovka Wera Black Point a speciální proces kalení.

Sada šroubováků ESD – speciální sady šroubováků určené pro práci s elektronickými komponenty, chráněné proti elektrostatickým výbojům, splňují normu PN-EN 61340-5-1. Rukojeti šroubováků jsou vyrobeny ze speciálního plastu, zaručujícího bezpečnost při práci s telefony, počítači a dalšími elektronickými prvky.