bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Nákupní průvodce

Nabízíme digitální USB mikroskopy a laboratorní mikroskopy se zvětšením až 2 000x. Jsou nepostradatelné při vzdělávacích činnostech, práci v laboratoři i v hobby aplikacích. Digitální mikroskopy umožňují přenos obrázků a umožňují jejich zpracování přímo na obrazovce počítače. Podívejte se na mikroskopy USB Bresser Optik, Leica nebo Kern!

Mikroskopy pro každého - skvělé nástroje pro vzdělávání a profesionální použití

Mikroskopy dnes nenajdete jen v laboratořích, existují také USB mikroskopy pro nadšence a kompaktní dětské mikroskopy s digitálním zvětšením až 1024x. Do laboratoří nebo průmyslu pak patří zařízení s profesionální optikou se zvětšením až 30x. Na Conrad máte i tyto přístroje na dosah ruky. Dnes na trhu najdete nejen tradiční přístroje s jedním nebo dvěma okuláry, ale také přístroje vybavené LCD displejem. Díky velkému displeji může pozorování provádět několik lidí současně.

Mikroskopy pro děti, které rády zkoumají věci v mikroměřítku

Mikroskop je ideální přístroj pro rozvoj kognitivních schopností u dítěte, nebo i u rodiče. Některé modely se dodávají v přenosném kufru s veškerým nutným příslušenstvím, což vám umožní vzít si mikroskop s sebou kamkoliv, třeba i do přírody. Sada obsahuje stativ, mikroskop, další potřebné nástroje a spotřební materiál. Například krycí sklíčka na vzorky, výměnné optiky s různým zvětšením, pipety, skalpely nebo materiál pro přípravu vzorků. Standardně obsahují dětské mikroskopy 3 čočky (7,5x, 15x, 30x nebo 4x, 10x a 40x) a také okulár (40x). Výrobci jako Bresser Optik nebo National Geographic se ujistili, že jejich mikroskopy poskytnou uživatelům mnoho zážitků za atraktivní cenu.

Pokročilé optické mikroskopy, které se dostanou k jádru věci

Univerzální mikroskopy jsou v současné době nejčastěji od renomovaných společností Bresser Optik a Leica Microsystems. Jejich přístroje jsou vybaveny funkční okulárovou trubicí a osvětlením zajišťujícím dostatečnou viditelnost. Nabízí širokou škálu nastavení. Nastavení jasu, regulace množství odraženého a pronikajícího světla, dioptrickou korekci, velkou hloubku ostrosti a šířku zorného pole (až 46 mm). Stereoskopické mikroskopy také umožňují nastavit 3D perspektivu. Mikroskopy s moderní optikou, které umožňují snímání vzorku pomocí digitální kamery, lze připojit k počítači přes USB konektor. Jsou tak ideální pro vzdělávací instituce a tam, kde se provádí kontrola kvality nebo pokročilé opravy přesné mechaniky.

Mechanika mikroskopu a uživatelský komfort

Každý z mikroskopů, včetně některých modelů pro děti, se vyznačuje řadou prvků, díky nimž je jeho používání intuitivnější a pohodlnější. Kromě řešení optické soustavy a její nastavování je důležitá pevná mechanika mikroskopu. Zařízení mají často dostatečně velkou pracovní vzdálenost od zkoumaného vzorku (až 122 mm), což usnadňuje manipulaci se vzorkem. Pohodlné nastavení okuláru a stativu vzhledem k pracovnímu stolu zajišťují výklopné stojany a pohyblivé rameno. Díky tomu je možná snazší manipulace s většími vzorky, například s plošnými spoji v elektrotechnickém průmyslu. Moderní mikroskopy také splňují všechny bezpečnostní standardy, včetně ESD ochrany proti výbojům statické elektřiny.

Důkladný výběr mikroskopů v obchodě Conrad

Při nákupu mikroskopů pro děti i mikroskopů pro profesionální použití zvažte kromě nákladů také specifikaci produktu s přihlédnutím k jeho mnoha optickým, mechanickým a světelným řešením. Mikroskopy nabízené v obchodě Conrad budou uživateli sloužit mnoho let, což je podloženo dlouholetými zkušenostmi předního prodejce na trhu. Na základě nich vám nabízíme pouze kvalitní produkty od spolehlivých výrobců.