Univerzální svorkovnice řady Weidmüller Klippon® Connect A

Autor: Conrad.cz, 26. listopad 2018

Společnost Conrad rozšířila své portfolio inovativních řešení značky Weidmüller o svorkovnice Klippon® Connect řady A

Svorkovnice Weidmüller Klippon® Connect s připojovací technologií PUSH IN nabízejí řadu výhod pro celý proces sestavování rozvodných skříní.

Společnost Conrad Electronic obohatila své portfolio elektromechanických řešení pro sestavování rozvodných skříní o rozšířenou řadu svorkovnic Weidmüller Klippon® Connect A.

Řada svorkovnic Klippon® Connect A od společnosti Weidmüller je nově vybavena připojovací technologií PUSH IN. V rámci portfolia svorkovnic jsou pro konkrétní požadavky k dispozici univerzální a aplikační verze. Mezi univerzální patří ochranné uzemňovací svorkovnice, pojistkové svorky, průchozí svorky, víceúrovňové rozvodné svorkovnice, testovací řadové svorky a neutrální svorkovnice.

Univerzální svorkovnice řady Klippon® Connect A

Při použití těchto svorek s plnými vodiči nebo s vodiči vybavenými dutinkou lze výrazně zkrátit dobu připojování. Všechny vodiče se připojují přímo, bez použití nástrojů, což umožňuje rychlé a bezpečné zapojování. Barevná tlačítka brání chybnému zapojení a urychlují proces instalace. Univerzální svorkovnice řady Klippon® Connect A je možné používat v jakékoli kombinaci a připevňovat na montážní lištu TS35.

Totožný tvar jednotlivých svorkovnic usnadňuje distribuci potenciálu a jištěného potenciálu. Dva průběžné propojovací kanály zvyšují flexibilitu a zkracují dobu potřebnou zapojení. Všechny propojovací konektory je možné snadno přizpůsobit
a označit. Svorkovnice Klippon® Connect nabízejí také standardizované testovací adaptéry pro standardní 2 mm testovací zástrčku, které mohou výrazně urychlit a usnadnit měření, testy zapojení i diagnostiku.

Řada svorkovnic Weidmüller Klippon® Connect A nově zahrnuje univerzální a aplikační varianty.

"Svorkovnice Klippon® Connect představují jedinečné řešení pro sestavování rozvodných skříní. Uživatelé, kteří upřednostňují univerzální verzi, mohou implementovat na míru šitá řešení s jednotným standardem a optimalizovat celý proces sestavování. Svorkovnice Klippon® Connect se snadno používají, zabírají v rozvodných skříních minimum prostoru a zkracují dobu montáže. Skvěle zapadají do spektra našich služeb pro B2B zákazníky"

Uvedl Jürgen Spörl, vedoucí produktové skupiny v rámci divize strategických značek společnosti Conrad Business Supplies.

"V téměř všech průmyslových odvětvích se vyskytují aplikace vyžadující opakovanou montáž komponentů v rozvodné skříni. Proto jsme vyvinuli náš aplikační sortiment Klippon® Connect. Zahrnuje přizpůsobené aplikační výrobky pro zvýšení produktivity a bezpečnosti a je charakterizován cíleným uspořádáním a přizpůsobením funkcí každého výrobku pro konkrétní aplikační oblasti. Kromě toho náš aplikační sortiment nabízí výhodu úspornosti ve všech fázích sestavování rozvodných skříní."

Vysvětluje Andre Remke, produktový inženýr ze společnosti Weidmüller.

Svorky pro efektivní připojení třífázových motorů

V rámci aplikačního sortimentu zasluhují pozornost zejména motorové svorky řady A se šířkou 5,1 mm pro efektivní připojení třífázových motorů. Při předpokladu „jedna svorkovnice na každý motor“ mohou uživatelé v rozvodných skříních dosáhnout jednoduché struktury, což je vzhledem k rostoucí složitosti dnešních systémů velká výhoda.

Pojistka pro distribuci řídicího proudu maxGUARD s integrovaným monitorováním elektronické zátěže doplňuje nabídku pro spolehlivou ochranu proti nadproudu, ale i jasnou a strukturovanou distribuci energie. Modulární systém maxGUARD integruje samostatně nainstalované svorkovnice pro distribuci potenciálu ve výstupech systémů pro monitorování elektronické zátěže a vytváří tak jediné komplexní řešení (v rámci distribuce řídicího proudu s napětím 24 V DC). Nová a efektivní kombinace monitorování zátěže a distribuce potenciálu vytváří inovativní celkový systém, který zkrátí dobu instalace, zvýší spolehlivost a sníží prostorové nároky na montážní lištu až o 50 procent.