Komplexní řešení v oblasti automatizace v rámci jediného zdroje

Autor: Conrad.cz, 19. březen 2020

Conrad rozšiřuje svou nabídku o komponenty pro automatizaci od společnosti Phoenix Contact.

U Conrada nyní najdete produkty PLCnext Techonology, síťové zdroje modelové řady UNO, TRIO a QUINT POWER a stejně tak i 2 síťová řešení Industrial Ethernet od společnosti Phoenix Contact.

Pro společnost Conrad Electronic má rok 2020 význam především v oblasti pro automatizační technologie a neustálé rozšiřování nabízeného sortimentu. Platforma Conrad Sourcing se aktuálně vyvíjí tak, aby poskytovala ještě více produktů od společnosti Phoenix Contact. Zákazníci B2B tak mohou získat celou řadu komponentů pro realizaci různých řešení v oblasti automatizace z jediného zdroje.

"Mezi nové produkty Phoenix Contact v našem sortimentu patří PLCnext Technology napájecí zdroje série UNO, TRIO a QUINT POWER a stejně tak 2 ethernetové switche, FL SWITCH SFNB 5TX a FL SWITCH SFNB 8TX, díky nimž i nadále rozšiřujeme náš sortiment v oblasti průmyslové automatizace",

uvádí Michael Schlagenhaufer, Senior Director Management Core Electronics & Automation ze společnosti Conrad Electronic.

Produkt PLCnext Technology je unikátní, open eco systém pro řešení v oblasti moderní automatizace, a jen díky tomu je schopen naplnit všechny požadavky Internet of Things. Kombinace open control platformy, modulárního strojírenského software a integrace systému do cloudu mu umožňuje velmi snadné přizpůsobení neustále se měnícím výrobním požadavkům a zaručuje efektivní využití stávajících i budoucích softwarových možností. 

Výběrem PLCnext Technology mohou uživatelé těžit nejen z real-time výkonu typického pro běžné průmyslové PLC a konzistence dat, a to i u programovacích jazyků na vysoké úrovni a specifického zdrojového kódu pro konkrétní model, ale také z vysoké adaptability díky rychlé a snadné integraci open source software a vývoje aplikací pro budoucí technologie. Mezi další výhody PLCnext Technology patří inteligentní síť vytvořená prostřednictvím cloudové konektivity a integrace současných a budoucích komunikačních standardů, jakož i velmi rychlý vývoj nových aplikací. Velkou výhodou je, že v systému může pracovat hned několik vývojářů nezávisle na sobě v různých programovacích jazycích prostřednictvím vlastních a preferovaných programovacích nástrojů.

Pro testování funkčního principu a použití PLCnext Technology v menších aplikacích je k dispozici startovací sada AXC F 2152 s již předinstalovanými komponenty. Další inovace založená na modulu PLCnext Technology je kontrolér AXC F 2152 pro systém Axioline I/O. Tento kontrolér je vysoce rychlý, robustní a jednoduchý modul a zároveň dokonale přizpůsobený pro podávání maximálního výkonu, snadnou obsluhu a použití v nejnáročnějším průmyslovém prostředí. Mezi výhody kontroléru AXC F 2152 patří mimo jiné podpora PROFINET, připojení k PROFICLOUD a podpora celé řady protokolů, jako jsou http, https, FTP, SNTP, SNMP, SMTP, SQL, MySQL a DCP. Přímo do systému je pak možné připojit až 63 I/O modulů AXIO.

Výběr napájecích zdrojů řady QUINT, TRIO a UNO poskytuje vašim aplikacím požadovanou energii pro maximální dostupnost celého systému. Stejně jako všechny ostatní výrobky z oblasti napájení od společnosti Phoenix Contact vykazují tyto zdroje funkčnost a design napájecích systémů s optimálním přizpůsobením požadavkům pro veškerá průmyslová odvětví. V závislosti na určitém produktu jsou jednofázové a třífázové napájecí zdroje řady QUINT POWER vybaveny jedinečnou technologií SFB (Selective Fuse Breaking – technologie pro selektivní vybavení jisticího prvku při šestinásobku jmenovitého proudu po dobu 12 ms), díky které mohou velmi spolehlivě a rychle zajistit vypnutí předřazeného jističe. Trasy poruchových proudů jsou tak selektivně odděleny, čímž dochází k omezení poruch a možnosti kontinuálního provozu na důležitých částech provozního systému.

Produkty Industrial Ethernet od Phoenix Contact jsou známé pro jejich snadnou integraci do infrastruktury automatizace. Autonomní a ethernetové switche, které nevyžadují administraci, jako například nové FL SWITCH SFNB 5TX a FL SWITCH SFNB 8TX z nabídky u Conrada, mají všechny standardní funkce, variabilní počet portů a různý design. Díky vysoké odolnosti před elektromagnetickými interferencemi, robustnímu kovovému pouzdru a použití v rámci širokého teplotního rozsahu, jsou tyto switche vhodné pro průmyslové použití v rámci nepřetržitého provozu.